Atelier

Cursussen en workshops

Aan de slag met klei
Altijd al willen leren pottenbakken? Of ooit eens iets met klei gedaan en begint het weer te kriebelen? In Atelier Grijsesteijn kun je op diverse manieren aan de slag. Beginnen van scratch, werken aan je eigen project of diverse kneepjes van dit mooie ambacht leren. Er zijn verschillende mogelijkheden voor lessen en workshops. We werken in kleine groepen.

 

Knepen van het vak
In 5 lessen maak je kennis met verschillende technieken, zoals handvormen, gieten in een mal en draaien op de draaischijf, afwerken en glazuren. Een compacte cursus om op verschillende manieren er een potje van te maken.

Wanneer:  5 maal op donderdagavond, 19.30 – 22.00 uur
Periode:  7 mei 2020 t/m 25 juni 2020
Kosten: € 125 (5 lesavonden, incl materiaalkosten en stoken)


Atelieravonden

Voor iedereen die al eerder met klei heeft gewerkt en met deze mooie materie bezig wil blijven. Wil je nog meer of juist andere ervaring opdoen, of in het atelier lekker aan de slag met je eigen idee?  In Atelier Grijsesteijn kun je draaien, handvormen, glazuren…….

Wanneer:
– wekelijks op maandagavond, 19.30 – 22.00 uur
tweewekelijk op donderdagavond, 19.30 – 22.00 uur
– tweewekelijks op woensdagavond, 19.30 – 22.00 uur

Kosten:
10-strippenkaart voor  € 180 (€ 18 per avond) of  5-strippenkaart € 100 (€ 20 per avond).  Materiaalkosten: zoals klei en stoken zijn inclusief (net als koffie/thee).

 

Workshops
Op zoek naar een leuke activiteit in een inspirerende omgeving? In 2 uurtjes verras je jezelf, en anderen, met de handen in de klei. Er zijn verschillende mogelijkheden om hier invulling aan te geven:  van crash course pottenbakken tot het maken van een gezamenlijk kunstwerk. Minimum aantal deelnemers is 2, maximum aantal is 6 personen.

Wanneer:  zondag 26 april, 10 mei, 14 juni
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Kosten:  € 35,00 p.p.
Wil je je werk daarna ook laten glazuren, dan komt er € 5 per geglazuurd werk bij.

 

Workshop  VIP
Wil je voor een bijzondere gelegenheid, of voor een speciale persoon een privé-workshop? Een verrassing, of als cadeau? Dan is het ook mogelijk om exclusief voor 2 personen een workshop te boeken. Informeer (tijdig) naar de mogelijkheden, dan kijken we naar geschikte datum en tijdstip. Kosten:   € 40 p.p. (+ € 5 per geglazuurd werk)

Meer informatie
Aanmelden, afspraken op maat of op zoek naar mogelijkheden op een ander tijdstip? Neem contact op met: Anne Houk de Jong,  ahdejong@artheritage.nl of 06 55 89 00 11.


Zoek je keramieklessen op andere tijdstippen? Op dinsdagavond 19.30 – 22.00 uur (wekelijks) en woensdagavond (tweewekelijks) worden draailessen gegeven door Willeke Los.